FAQ

Hieronder vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht het antwoord er niet bijzitten, stuur dan een mail naar: info@hoofdpijnklinieken.nl

Ik heb al meerdere specialisten en therapieën geprobeerd zonder succes. Kan Hoofdpijnklinieken mij helpen?

Ja, als u al meerdere specialisten en therapieën heeft geprobeerd zonder succes, begrijpen wij dat u moe gestreden bent en wellicht het vertrouwen in de medische wetenschap heeft verloren. Bij Hoofdpijnklinieken specialiseren we ons juist in de behandeling van hoofdpijnen die onvoldoende of niet reageren op gangbare therapieën. Onze doeltreffende therapie kan mogelijk ook voor u een oplossing bieden.

Kan Hoofdpijnklinieken iets voor mij betekenen?

Een groot deel van de mensen heeft weleens hoofdpijn. Vaak gaat het vanzelf weer over. Mocht u echter regelmatig hoofdpijn hebben, bijvoorbeeld meerdere dagen per maand, of continu gedurende de dag of enkele dagen per week, dan kunnen we wellicht iets voor u betekenen. Ook bij een zwaar gevoel in de kaken, de slapen, het voorhoofd, het achterhoofd, pijn rond of achter een oog en / of oorpijn zonder aantoonbare oorzaak, kunnen we wellicht wat voor u betekenen. Mogelijk heeft u een diagnose migraine, clusterhoofdpijn of spanningshoofdpijn gekregen van uw arts, waarbij uw huidige therapie niet goed of onvoldoende werkt. Ook dan kunt u contact opnemen. 

Hoe kan ik een afspraak plannen?

U kunt zelf een afspraak inplannen door contact met ons op te nemen. Dit kan via het contactformulier of een een mail aan: info@hoofdpijnklinieken.nl Uw huisarts, tandarts of specialist kan u ook naar ons verwijzen via het contactformulier op deze website.

Wat zijn de gevolgen van langdurige hoofdpijnklachten?

Langdurige hoofdpijnklachten kunnen een grote impact hebben op uw dagelijks leven. Het kan leiden tot ziekteverzuim, minder sociale activiteiten en contacten, spanning binnen het gezin en somberheid. Wij begrijpen hoe lastig dit kan zijn en willen graag helpen om deze klachten te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen met onze effectieve alternatieve behandelingen.

Wat is jullie filosofie?

Hoofdpijnklinieken heeft als basis de MKA-chirurgie (Mond, Kaak- en Aangezichtschirurgie). De afgelopen jaren zijn wij erachter gekomen dat veel mensen met hoofdpijnklachten een hoge spierspanning hebben in de kauwspieren en pezen. Dit kan te maken hebben met persoonlijke stress, maar ook met overmatig klemmen of knarsen met de tanden. Als we door onze behandeling de spanning in de kauwspieren sterk verminderen, is onze ervaring dat dit direct effect heeft op de (hoofdpijn)pijnklachten die hiermee samenhangen.  Onze behandeling bestaat uit twee pijlers: Extrinsiek (van buitenaf) door het verminderen van de spierspanning van de kauwspieren. Daarmee kunnen we uw hoofdpijnklachten hopelijk verhelpen. Intrinsiek (van binnenuit) door coaching: onderliggend aan uw hoofdpijnklachten kan bijvoorbeeld stress vanuit de omgeving of persoonlijke stress van invloed zijn. Wij leggen uit hoe uw hoofdpijnklachten eventueel daarmee te maken kan hebben en waar mogelijk; hoe ermee om te gaan. Mochten de intrinsieke klachten verder reiken dan onze kennis, dan kunnen wij u naar de juiste professionals verwijzen 

Wat gebeurd er nadat ik een afspraak heb gepland?

Zodra u een afspraak hebt gepland, volgt binnen enkele dagen een bevestiging. Bij de bevestiging wordt u uitgenodigd alvast een aantal vragen digitaal in te vullen zodat wij van tevoren al een inschatting kunnen maken van uw klachten.