FAQ
Hieronder vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht het antwoord er niet bijzitten, stuur dan een mail naar: info@hoofdpijnklinieken.nl
Wat gebeurd er nadat ik een afspraak heb gepland?
Zodra u een afspraak hebt gepland, volgt binnen enkele dagen een bevestiging. Bij de bevestiging wordt u uitgenodigd alvast een aantal vragen digitaal in te vullen zodat wij van tevoren al een inschatting kunnen maken van uw klachten.
Wat kan ik verwachten van de artsen bij Hoofdpijnklinieken?
De artsen bij Hoofdpijnklinieken zijn erg gemotiveerd om u te helpen. U kunt ervan op aan dat wij ons uiterste best doen u van dienst te zijn. Wij hebben een luisterend oor, zijn zorgvuldig, laagdrempelig en betrouwbaar.
Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
De hoofdbehandeling bestaat uit het plaatsen van botuline toxine in specifieke gebieden van de kauwspieren en eventueel andere betrokken spieren van het gelaat en nek. Dit gaat middels enkele injecties. De behandeling kan gevoelig zijn, maar is in de regel goed te doen (kleine prikjes met zeer dunne naald).
Mocht het in uw geval nodig zijn, dan vragen wij uw tandarts een anti knars plaatje te maken. Dit wordt een splint genoemd.
Ook kan het soms nodig zijn bij uw controle afspraak op een andere locatie botuline toxine aan te brengen, of een sterke ontstekingsremmer bij een peesaanhechting te injecteren.
Soms heeft hoofdpijn een heel andere oorzaak, bijvoorbeeld een gebitsprothese die knelt. Wij van Hoofdpijnklinieken zijn getraind om onderscheid te maken tussen de verschillende oorzaken van hoofdpijnklachten vanuit het gelaat of de gelaatsspieren. Wanneer wij dit nodig achten verwijzen wij u door naar een polikliniek MKA in uw ziekenhuis.
Moet ik een verwijsbrief meenemen?
Hoofdpijnklinieken is een medisch specialistische kliniek. Uw tandarts of huisarts kan u verwijzen. Het zou fijn zijn als u een verwijzing mee kunt nemen of kunt mailen.
Hoe gaat het eerste bezoek in zijn werk?
Als u bij ons komt zullen wij eerst uitgebreid uw klachten aanhoren en gerichte vragen stellen. Zo krijgen wij al een goed beeld van uw hoofdpijn. De vooraf ingevulde vragenlijsten zijn daarbij erg belangrijk. Daarna volgt het lichamelijk onderzoek. Hierbij zullen we onder andere uw kauwspieren, kaakgewrichten en gebit onderzoeken. Mochten wij tot de conclusie komen dat er een relatie zou kunnen zijn tussen uw hoofdpijnklachten en de kauwspieren, dan zullen wij de behandelopties en mogelijkheden met u bespreken.
Zijn er ook bijwerkingen van de botuline toxine?
Botuline toxine is een zeer veilig middel. Als bijwerking kan de huid op de injectieplaats wat rood zijn gedurende enkele uren. Heel soms kan er een blauwe plek ontstaan bij de injectieplaats. Botuline toxine werkt alleen op de plek waar het wordt ingebracht (ongeveer 1-1,5 cm eromheen), en verspreidt zich niet door het lichaam (zoals bijvoorbeeld reguliere pijnstilling of anti-migraine middelen wel doen). U wordt tijdens het consult volledig ingelicht over de effecten en bij effecten van de behandeling.